januar 26, 2022     |

Ernæring / Kosttilskudd

 

Klinikken fører Hill's og Royal Canin, som alle har en serie for hunder og katter med normale behov og en veterinærserie for hunder og katter med spesielle behov. Riktig ernæring er viktig for å utvikle et sunt immunsystem, sterke sunne tenner, lett og god fordøyelse, sterke ben  og muskler, sunn hud og blank pels og bedre utvikling av hjerne og syn.

 

Valpens og kattungens første leveår er de viktigste. Maten du velger til valp og kattungen vil ha direkte innvirkning på vekt og utvikling. Det er derfor viktig å sørge for at fÓret inneholder alle vitaminene, mineralene og næringsstoffene valpene og kattungene trenger. Sørg for å diskutere ernæring med din veterinær, som er den beste informasjonskilden i dette henseende.

 Kattungemat er for kattunger fra avvenning til  12 måneders alder og for drektige og diegivende katter.

 VoksenfÓr katt: er beregnet for katter fra 1-6 års alder. Steriliserte og kastrerte katter trenger en balansert diett der pH og saltbalansen er optimal for å forebygge sykdom i nedre urinveier. (FLUTD)

 Senior dietten er tilpasset katter fra 7 år og oppover, og er satt sammen med den riktige balansen av næringsstoffer for å holde senior katten i best mulig form.

 

Valpens første leveår er det viktigste.  Ditt valg av mat vil ha direkte konsekvens for valpens vekst og utvikling. Det er viktig at valpens fÓr har den nødvendige sammensetningen; med alle de vitaminene, mineralene og næringsstoffer som en valp i vekst behøver.

 Hunder som veier mer enn 25 kg som voksne, trenger på grunn av størrelse og vekt spesiell ernæring for å holde seg friske og forhindre skjelett - og leddproblemer.

 ValpefÓret er beregnet for hunder opp til 12 måneders alder, og voksen diett fra 1 - 6 års alder.

 

 

Veterinærklinikken fører spesielle dietter for hunder og katter med spesielle ernærings behov som for eksempel:

 

Ledd- og skjelettproblemer

Bedre tannhelse

Urinveisstein

Nyreproblem

Hudlidelser

Vektkontroll

Mage- og tarmproblem

Hjertelidelser

Rekonvalesent

Leversykdom

Diabetes mellitus

Hjerne aldring hos hunder

Diett uten tilsetningsstoffer

 

Huden er kroppens største organ. Den fungerer som en fysisk, kjemisk, termisk og mikrobiologisk barriere mellom dyrene og omgivelsene. Huden reagerer på varme, kulde, berøring, trykk og smerte. Huden fornyes kontinuerlig og gjenspeiler både dyrets helsetilstand og kvalitet på fÓret.

 

Sunn livsførsel med fysisk aktivitet, korrekt ernæring og et lykkelig og meningsfullt liv bremser aldring og slitasjeprosesser. Ny forskning gjør at vi ernæringsmessig kan ivareta de prosesser som er spesielt kritiske for livskvalitet og bremsing av aldring.

 

Klinikken fører kosttilskudd som:

  • Fiskeolje Dr.Baddaky
  • Maximun 

 

Opphavsrett (c) 2022 Hanne Kure Veterinærklinikk   |  Uttalelse om privatliv  |  Betingelser for bruk